Triggerpoints

Triggerpoints zijn kleine knopen in een spieren, ontstaan door stress, overbelasting of blessure, ze komen voor in voorspelbare patronen.

Myofasciale Triggerpoints ...

zijn kleine knopen die in een spier ontstaan als deze overbelast is of gewond is geraakt. 
Het kenmerkende symptoom van een Myofasciaaltriggerpoint is afgeleide pijn. Dat wil zeggen, triggerpoints sturen hun pijn doorgaans naar een andere plek. 

Het is een vergissing om aan te nemen dat het probleem zich voordoet op de plaats waar het pijn doet! Klinisch onderzoek heeft aangetoond dat triggerpoints in 75% van de gevallen de voornaamste oorzaak zijn van de pijn en bij vrijwel elk pijnprobleem tenminste een deel van de oorzaak is.

Triggerpoints veroorzaken hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarmen en carpaal tunnel syndroom. Ze zijn de bron van de pijn in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel, die zo vaak wordt aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis, en letsel aan de gewrichtsbanden.

 

 

Triggerpoints veroorzaken ook symptomen van uiteenlopende aard, zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints.


Gelukkig komen de pijn en andere symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt, voor in voorspelbare patronen. Als je weet waar je zoeken moet zijn triggerpoints gemakkelijk te vinden en uit te schakelen. De meeste problemen kunnen in drie tot tien dagen worden geëlimineerd. Zelfs langdurig chronische klachten kunnen in minder dan anderhalve maand aanzienlijk verminderen.

 

 

 

 

©Copyright 2024 Sitemap Privacy