Levensenergie

Levensenergie, ook wel qi ...

is de zeer belangrijke basisenergie waarvan we bij onze conceptie worden voorzien en waar we ons hele leven mee moeten "doen". Als we gedurende ons leven daar zuinig mee omspringen en het goed voeden met gezond voedsel, er een evenwichtige levenswijze op na houden en voldoende rust nemen, kunnen we er lang op teren.

In onze moderne, meestal jachtige maatschappij is het niet altijd gemakkelijk om aan die voorwaarden te voldoen. Of we willen of niet, vaak wordt er meer van ons gevraagd dan we aan kunnen om gezond en stabiel te blijven. Dit kan te maken hebben met het moeten of willen voldoen aan verwachtingen, een moeilijke werk-/privésituatie of verdrietige of frustrerende omstandigheden.
Het tegenwoordige voedingspatroon is niet meer optimaal (veel koffie, alcoholgebruik, roken, te gehaast eten, te veel eten) waardoor de vertering minder goed werkt. Ook een toename van stress in het werk en te weinig afwisseling in of onvoldoende beweging kan ten kosten gaan van de vitaliteit.

 

 

Zelfs kleine kinderen hebben soms moeite prikkels, moeizame omstandigheden en aan hen gestelde eisen te "verteren" en te verwerken. En ook zij kunnen soms al heel jong klachten, zoals buikpijn of hoofdpijn hebben.
Vaak hebben we niet in de gaten hoe belastend de omstandigheden zijn waarin we leven totdat we tekort krijgen aan de basisenergie en er klachten ontstaan. Shiatsutherapie kan in bovenstaande gevallen uitkomst bieden. Ook voor het voorkómen van klachten kunnen periodieke shiatsubehandelingen ondersteunend zijn, het zelfgenezend vermogen van uw lichaam wordt hierdoor hersteld.
Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

 

 

 

 

©Copyright 2024 Sitemap Privacy